Bina Elektrik Tesisatı

Bina Elektrik Tesisatı Hizmetleri çok önemlidir ve güvenli bir yaşam için gereklidir. Uzman personellerimiz, güvenlik önlemleri alarak teknolojik cihazları kullanmak üzere gerekli işlemleri gerçekleştirirler. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte evlerde lamba, zil, televizyon gibi birçok cihazın sorunsuz çalışmasını sağlayan farklı sistemler ortaya çıkmaktadır.

İstanbul’un farklı bölgelerinde sunulan bina elektrik tesisatı hizmetleri, aynı zamanda binalar için iç elektrik tesisatı olarak da bilinir. Yeni inşa edilen yapılar için, yapı denetim firması tarafından onay alındıktan sonra hizmet verilmeye başlanır. Bu hizmetler sayesinde binaların duvarlarına döşenecek kabloların dışarıdan görünürlüğü engellenerek kötü görünümün önüne geçilir. Elektrik boruları, priz, anahtarlar, akım kabloları, bağlantı elemanları, buat, klemensler, topraklama kabloları ve elektrik panoları gibi malzemelerin yer aldığı tesisat hizmetleri sunulmaktadır.

Bina elektrik tesisatı hizmetleri, binaların özelliklerine göre değişen fiyat seçenekleriyle sunulur. Kişilerin güvenliği açısından oldukça önem taşıyan hizmetler, işinin ehli personeller tarafından gerçekleştirilir. Aydınlatma tesisatı ve çağırma tesisatları da bina elektrik tesisatı hizmetlerimiz arasında yer alır.

Sıva altı tesisat döşemesi, kabloların sıvaların altına yerleştirilerek gözükmesinin engellenmesini sağlar. Otomatik sigortalar, manyetik ve termik tertibatları ile aşırı akımda devreleri açarak güvenli bir kullanım sağlar. Elektrikli cihazların çalışmasını sağlayan hizmetler, günümüzde online olarak da satın alınabilir.

Bir binaya elektrik alınacaksa, binanın yapı planı çıkarılır ve üzerine elektrik tesisat projesi çizilir. Floresan lambalar, daha fazla ışık sağlar ve uzun ömürlüdür. Merdiven otomatiği tesisleri, kat sayısı çok olan binalarda merdiven sahanlığındaki lambaların belli sürede yanıp sönmesini sağlar. Çağırma tesisatları, sesle haberleşme sağlanarak abonelerin çağırılmasını sağlar. Zil tesisatı ise birden fazla buton varsa hangi zilin çaldığının anlaşılması için numaratör kullanılır.

Firmamız, her türlü bina elektrik tesisatı hizmetlerini sağlamaktadır. Hizmetlerimizden yararlanmak ve acil ihtiyaç durumunda iletişime geçmek için lütfen bizimle iletişime geçin.

 

bina daire elektrik tesisat kurulumu

Bina Elektrik Tesisatı Hizmetlerinde Yer Alan Özellikler

Akla gelebilecek olan her çeşit yapılar için sağlanmakta olan bina elektrik tesisatı hizmetlerimizde, çeşitli fiyat seçenekleri yer almaktadır. Gerçekleştirilecek olan hizmet çeşitlerine göre ücretler değişkenlik göstermektedir. Yeni inşa edilmiş olan yapılar için gerçekleştirilecek olan iç elektrik tesisatları için, yapı denetim firması tarafından onaylar alınmakta ve bu özelliklere göre hizmetler gerçekleştirilmeye başlanmaktadır. Sağlanacak olan tesisatlar için binaların duvarlarına çekilecek kabloların dışarıdan görünmesi engellenmekte ve bu sayede yapıların içerisinde kötü görünüm olmasının da önüne geçilmektedir. Söz konusu olan tesisat hizmetlerimizde elektrik boruları, priz, anahtarlar, akım kabloları, bağlantı elemanları, buat, klemensler, topraklama kabloları ve de elektrik panoları gibi çeşitleri malzemeler yer almaktadır.

Bina Elektrik Tesisatı Hizmeti Fiyatları

İşinin ehli personeller tarafınca ve gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak sunmuş olduğumuz bina elektrik tesisatı hizmetleri, farklı fiyatlar üzerinden sağlanmaktadır. Binaların yapısı ve de özelliklerine göre farklılık gösteren fiyatlar, firmamız sayesinde en uygun ücretler üzerinden sağlanmaktadır. Bina alanlarının içerisinde kullanılan ve bulunması neredeyse zorunlu hale gelen bilgisayar, aydınlatma sistemleri, bulaşık ve çamaşır makineleri, fırınlar ve klima gibi çeşitli teknolojik cihazların çalışmasını sağlayan hizmetler, kişilerin güvenliğinin korunması açısından da oldukça önem taşımaktadır. Gerekli önlemlerin alındığı ve de elektrikli sistemlerin kişi ya da diğer canlılara iletilmemesi için kullanılan tesisat hizmetleri, son yıllarda sıkça tercih edilmektedir.

 

Tesisat donanımı dışarıdan görülmez. Sıva altı tesisat yeni meydana getirilen binalarda, binanın bölümleri yapılırken elektrik tesisat işleri kaba sıvadan önce borular atılarak döşenir Sıva Altı döşemı; Sıva altına yapılır. .

Sıva bitincede kablolar çekilir. Sıva altı tesisatlarda peşel boru kullanılır.
Sıva Üstü döşemı; Sıva üstüne yapılır. Sıva üstü tesisatta peşel boru kullanıldığı gibi antigron kablo ve çok az da bergman boru kullanılır.

Elektrik tesisatı Şemaları

Elektrik tesisatı şemaları, bir binanın elektrik tesisatının nasıl kurulacağına dair ayrıntılı planları içerir. Bu şemalar, işini ehli kişiler tarafından hazırlanır ve çizilir. Elektrik tesisatı şeması, elektrik panosu, anahtarlar, prizler, aydınlatma elemanları ve diğer elektrikli cihazların yerleştirileceği noktaları gösterir.

Otomatik sigortalar veya koruma anahtarları, aşırı akım durumunda devreleri açarak can güvenliğini sağlar. Bunlar manyetik ve termik tertibatları ile donatılmıştır ve sigorta atmada buşon değiştirmeyi gerektirmez. Otomatik sigortaların kullanımı da oldukça kolaydır. Piyasada birçok marka ve çeşitlerde otomatik sigortalar bulunmaktadır.

Elektrik malzemeleri, imalatları elektrik tesisatı genel teknik şartnamesi çerçevesinde yapılmakta ve kullanıldıkları yerlere göre farklı özellikler taşırlar. Bu malzemelerin fiyatları da kullanılan malzemeye, kalitesine ve özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Günümüzde birçok elektrik malzemesi online olarak satın alınabilmektedir.

Firmamız, uzman personelleriyle birlikte elektrik tesisatı şemalarının hazırlanması, otomatik sigorta veya koruma anahtarı temini ve diğer elektrik malzemelerinin sağlanması konularında hizmet vermektedir. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için en kaliteli malzemeleri en uygun fiyatlarla sunmaktayız.

Binalardaki Elektrik Tesisat tipleri

Aydınlatma, Asansör , Güvenlik Alarm, Topraklama, Isıtma Soğutma Klima Kombi , Faz tipleri Monofaze Treefaze

  1. Ana güç kaynağı: Bir binaya enerji sağlayacak ana güç kaynağına ihtiyaç vardır.
  2. Dağıtım kutusu: Elektrik akımının binanın farklı bölümlerine dağıtılmasını sağlayan bir dağıtım kutusu gereklidir.
  3. Şalt panosu: Binanın ana enerji kaynağına bağlanan şalt panosu, elektrik akımının kontrol edilmesini ve yönetilmesini sağlar.
  4. Kablo kanalları: Elektrik kablolarının bina içindeki döşeme, tavan veya duvarlarda yer alacakları kablo kanallarına ihtiyaç vardır.
  5. Prizler ve anahtarlar: Elektrik cihazları için prizler ve aydınlatma için anahtarlar, bina içindeki elektrik devrelerinin son noktalarını oluşturur.
  6. Aydınlatma sistemi: Bina içindeki farklı bölgeler için aydınlatma sistemleri kurulmalıdır.
  7. Topraklama sistemi: Elektriksel emniyet için, topraklama sistemleri ile tesisatın topraklama bağlantısı yapılmalıdır.
  8. Acil durum aydınlatması: Binada herhangi bir acil durumda kullanılacak acil durum aydınlatmalarına da ihtiyaç vardır.
  9. Yangın algılama ve söndürme sistemleri: Bu sistemler elektrik tesisatında olmasa da, yangın riskinin yüksek olduğu yerlerde binanın korunması için gerekli sistemlerdir.

 

Aydınlatma tesisatı

Aydınlatma tesisatı, bir binanın aydınlatma gereksinimlerinin elektrik enerjisi kullanılarak uygun alıcılarla uygulanması işlemidir. Bu tesisatlarda floresan ve akkor flamanlı lambalar kullanılır.

Floresan lambalar, uzun ömürlü ve güneş ışığına yakın bir aydınlatma sağlar. Balast desteği sayesinde enerji tasarrufu da sağlamaktadır. Floresan lambaların içindeki cıva buharı, balast yardımı ve starterin ilk ateşlemesi ile alternatif gerilimde iletken durumuna geçer ve lambayı yakar. Dönem üzerinde bulunan kondansatör ise güç kat sayısını düzeltmek amacıyla kullanılır.

Merdiven Otomatiği Tesisatı

Merdiven otomatiği tesisleri, kat sayısı çok olan binaların merdiven sahanlığında bulunan lambaların belirli sürede yanıp sönmesini sağlar. Ayrıca, tüm lambaların tek butonla açılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yapılmasını sağlar.

Zil Tesisatı

Çağırma tesisatları ise çıkarılan sesle haberleşme sağlayan elektrik devre tesisatıdır. Bu tesisatlarda zil de kullanılmaktadır. Zil tesisatında birden çok buton varsa hangi zilin çaldığının anlaşılması için numaratör kullanılır. Numaratörün içinde bobin bulunur ve bu bobinlerin kontrolünde abone çağırma tesisatı yer alır. Butona basıldığında numaratörde o abonenin numarası düşer ve hangi zilin çalacağı belirlenir.

Firmamız, uzman personelleriyle birlikte aydınlatma tesisatı, merdiven otomatiği tesisleri, çağırma tesisatları ve zil tesisatı gibi birçok hizmeti sunmaktadır. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun kaliteli malzemelerle en uygun fiyatlarla hizmet vermektedir.